Vinterutställning - En samlingsutställning över årsskiftet

Lindberg-on-Sea Art Gallery’s vinterutställning över nyåret 2021-2022 presenterar en härlig samling talangfulla konstnärer och deras konstverk, alla med sin egen koppling till havet.
Varje konstverk blir en perfekt Julgåva – till dig själv eller till någon speciell – och som alltid doneras en del av Galleriets intäkt till organisationer som arbetar för att beskydda och bevara Världshaven och dess invånare
Medveten Maritim Konst
Kombinera en unik Julgåva med en god gärning

Berit Norrbelius Lindberg
Berit Norrbelius Lindbergs drömlika skeppsmålningar sammanför konstnärens fascination för geometriska figurer med en färgrik fantasivärld, där ”Stora Mäktiga Skepp”, havet och dess olika klimat och väderförhållanden utgör en stor inspirationskälla.
En uppvisning av konstnärens förmåga att, med stor detaljrikedom, skapa enhetliga harmoniska motiv genom att bygga upp multipla lager av flertalet separata komponenter och geometriska former i starka färger.
Tecken som visar både på konstnärens kreativitet och hennes matematiska bakgrund och som ger målningarna djup, variation och även en och annan överraskande detalj.

”Med färgpaneler och siluetter tar jag er med ut på sjön, kanaler och voluminösa landskap.”


Blått skepp, akryl på canvas, 80x80 cm
Sjökortet, akryl på canvas, 81x65 cm
Regatta, akryl på canvas, 62x50 cm
Längsta dagen, akryl på canvas, 50x70 cm
Läs mer om Berit Norrbelius Lindberg

Johanna Ekmark
Under sina många år som fotograf har Johanna Ekmark utvecklat en förmåga att skönja de små, små skiftningar som finns, både i ljuset i naturens årstider, i människors ansiktsdrag, samt i havens och himlens många växlingar.
Johanna vill med sina bilder lyfta fram skönheten i vardagliga ting och människans natur för att förmedla det som så ofta går andra förbi. Hon uppnår detta genom att arbeta med det naturliga ljuset för att fånga de ögonblick som ”andas liv”, något som timmar i mörkrummet tillsammans med år på den italienska landsbygden möjliggjort;

”En återkommande ingrediens i många av mina bilder är det äkta mötet. Det må vara med en människa, med ett landskap, ett moln på himlen eller ett ting. Varje dag möter vi människor, platser eller händelser men oftast berör oss dessa möten inte alls, eller endast på ytan. Vi fortsätter som vi var innan.
Jag hamnar i stället ofta i äkta möten - och betraktaren med mig. Äkta möten är de som, när man gå därifrån, har förändrat en. Om än bara lite.”

Cloud 4, ur serien ‘Clouds’, Vetulonia, 2020
Mediterranean Sea Horizon 1, Stromboli, 2013
Gaetano il Vichingo - Variant II, Stromboli, 2013
Läs mer om Johanna Ekmark

Vivianne Otsa
De små figurerna i båtarna är böjda, båtens och himlens färgsättning är dämpad och havet böljar runt omkring, antingen i mörka blågrå toner eller i intensivt blå nyanser.
Trots denna något dova framtoning finns en värmande känsla av hopp och frihet i Vivianne Otsas lekfulla och samtidigt spännande målningar;

”Jag vill gärna att betraktaren ska känna något för min konst. Mina havsmotiv med båtar och människor på flykt över Östersjön, från något, till något bättre, vill inge hopp om frihet och kärlek. Då har jag min far i tanken som flydde från Estland under andra världskriget.
Även om det är ett allvarligt tema vill jag ändå förmedla en bra känsla genom dem.”

Baltic blues II, akryl på uppspänd linneduk, 40x30 cm
Baltic blues, akryl på uppspänd bomullsduk, 40x40 cm
Baltic blue, akryl på uppspänd bomullsduk, 50x50 cm
Fyren, akryl på uppspänd linneduk, 47x55 cm
Ocean blues, akryl på uppspänd linneduk, 55x47 cm
Towards the horizon, akryl på uppspänd linneduk, 50x61 cm
Gyllene timmen, akryl på uppspänd bomullsduk, 60x50 cm
Diamanten, akryl på uppspänd bomullsduk, 70x50 cm
Läs mer om Vivianne Otsa

Michael Sole
I över ett decennium har stormiga hav personifierat Michael Soles ’Involuntarylism’ – en idé om ett oavsiktligt avtryck genom en ‘marionettering’ av färgen, där konstnärens endast manipulerar färg, duk, kulörer och strukturer, och målningen på så sätt tillåts ett eget liv för att nå det slutliga resultatet.

”I paint what gets my heart beating fast as I know I will put, intuitively, my all into it!
Windy rainy stormy days and movement in nature, strong colour contrasts in the sky and in the sea.”

Deepsea sketch no.5, olja och akryl på duk, 35x35 cm
English gold no.23, olja, akryl och bladguld på duk, 71x90 cm
Läs mer om Michael Sole

Emanuele Scoppola
Inspirationen bakom Scoppolas fantasirika fiskskulpturer sträcker sig tillbaka till skulptörens tidigaste barndomsminnen;

“In the late 60’s, when I first met fish, their physiology was too complex for my understanding. I thought their bodies were air tanks.”

I vissa av sina arbeten har Scoppola valt att bearbeta skulpturerna till en- eller flertonade ocarinas, och därigenom ge dessa dem en ytterligare karismatisk dimension;

“In the late 60’s, when I first met fish, their physiology was too complex for my understanding. I thought their bodies were air tanks.
I like making fish shaped ocarinas because fish are silent animals.
There is something paradoxical in a fish shaped source of sound, and something tender in kissing a fish.”

Summer Holiday Spare Whale
Kopparluft
Blauluft
Dluft
Svartfisk
Jonisk Majolica 1
Jonisk Majolica 2
Stenfisk
Guldfisk
Gulfisk
Rodfisk
Skallerfisk
Turkosfisk
Läs mer om Emanuele Scoppola

2021-12-04T01:00:00+01:00 - 2022-01-15T01:00:00+01:00