Adventsutställning Mälarbaden

Under tredje advent, helgen 16 - 18 december, håller Lindberg-on-Sea Art Gallery en ny pop up-utställning i Mälarbaden.
Adventsutställningen huserar, precis som sommarens pop-uputställning, i det ‘Lindbergska’ röda garaget korsningen Hasselbacksvägen/Gamla vägen (
Hasselbacksvägen 3).

I denna samlingsutställning presenteras ett urval av de konstnärer som Lindberg-on-Sea Art Gallery representerar i sin Stockholmslokal.

Öppettider
Fredag 16 december: 16.00 - 19.00
Lördag 17 december: 12.00 - 15.00
Söndag 18 december: 12.00-15.00

För frågor är ni varmt välkomna att ringa, sms:a eller maila till Sofia:
070 308 02 49, info@lindbergonsea.com

Vivianne Otsa
Den småländska konstnären Vivianne Otsa söker med sina pointillistiska målningar skapa en balans mellan humor och allvar – en hyllning till livet som inte ska bestå av antingen det ena eller andra utan som måste få innehålla både och.
I ena vågskål står människors flykt över havet i fokus, med inspiration från konstnärens egen far, som under tonåren 1944 flydde med sin far och mor från Estland. Målningarna är ett minne till fadern samt till alla de som flydde under andra världskriget – både de som kom i hamn och de som aldrig nådde fram.
I den andra vågskålen möts betraktaren av Viviannes olika djurgestalter, ofta fåglar med en komisk tvist. I dessa lättsamma målningar har hägern länge haft en central roll, som med sin betydelse av förnyelse, pånyttfödelse, feminin energi, budbärare av nya tider och lite lustiga uttryck, har ett stort inflytande på konstnären;

”Det är en stor kontrast i konsten.
De mer allvarliga, med flykten i åtanke, har ändå ett hopp och en ljus framtid där man hoppas möta båtarna och människorna i dem.
Konsten har en balans mellan humor och allvar.”
Läs mer om Vivianne Otsa och se hennes konstverk

Berit Norrbelius Lindberg
Berit Norrbelius Lindbergs drömlika skeppsmålningar sammanför konstnärens fascination för geometriska figurer med en färgrik fantasivärld, där ”Stora Mäktiga Skepp”, havet och dess olika klimat och väderförhållanden utgör en stor inspirationskälla.
En uppvisning av konstnärens förmåga att, med stor detaljrikedom, skapa enhetliga harmoniska motiv genom att bygga upp multipla lager av flertalet separata komponenter och geometriska former i starka färger.
Tecken som visar både på konstnärens kreativitet och hennes matematiska bakgrund och som ger målningarna djup, variation och även en och annan överraskande detalj.

”Med färgpaneler och siluetter tar jag er med ut på sjön, kanaler och voluminösa landskap.”
Läs mer om Berit Norrbelius Lindberg och se hennes konstverk


Margareta Sieradzki
Ur en bakgrund inom modern dans har Margareta Sieradzki utformat ett karaktäristiskt och lättigenkännligt formspråk i sitt konstnärskap, där enskilda detaljer får stå tillbaka för att framhäva det rena och naturliga penseldraget:

”Genom dansstudier blev jag tränad i tempo, mått, riktningar, anslag, precision och flöden. Att förfina uttrycket, göra det ännu enklare och att hitta vägen till det spontana penseldragets alldeles egna skönhet har alltid varit min väg.”

Det är denna filosofi som Margareta har tagit med sig i sina konstverk. En filosofi som framträder särskilt i konstnärens abstrakt expressionistiska verk, där såväl konstverkens underlag och de klara färgerna bidrar till att förstärka penseldragen i formerna på duken.
Läs mer om Margareta Sieradzki och se hennes konstverk


Michael Sole

I över ett decennium har stormiga hav personifierat Michael Soles ’Involuntarylism’ – en idé om ett oavsiktligt avtryck genom en ‘marionettering’ av färgen, där konstnärens endast manipulerar färg, duk, kulörer och strukturer, och målningen på så sätt tillåts ett eget liv för att nå det slutliga resultatet.

”I paint what gets my heart beating fast as I know I will put, intuitively, my all into it!
Windy rainy stormy days and movement in nature, strong colour contrasts in the sky and in the sea.”
Läs mer om Michael Sole och se hans konstverk

Emanuele Scoppola
Inspirationen bakom Scoppolas fantasirika fiskskulpturer sträcker sig tillbaka till skulptörens tidigaste barndomsminnen;

“In the late 60’s, when I first met fish, their physiology was too complex for my understanding. I thought their bodies were air tanks.”

I vissa av sina arbeten har Scoppola valt att bearbeta skulpturerna till en- eller flertonade ocarinas, och därigenom ge dessa dem en ytterligare karismatisk dimension;

“I like making fish shaped ocarinas because fish are silent animals.
There is something paradoxical in a fish shaped source of sound, and something tender in kissing a fish.”
Läs mer om Emanuele Scoppola och se hans konstverk

Christian Poignant
Med naturen som utgångspunkt och en stark förankring till vatten, hav och kust skapar Christian Poignant sina verk i gränslandet mellan det abstrakta och det figurativa.
Inspirationen till sina verk hämtar Poignant främst från den svenska ostkusten, både från skärgårdens barndomssomrar tillsammans med morfadern, liksom från långa kajakturer längs kusten som konstnären i dag upplever tillsammans med sin fru;

”Titlarna på mina målningar är hämtade från de dagliga sjörapporterna.
Uppväxtens minnen från Oxelösunds skärgård med en hyssjande morfar med örat tryckt mot radioapparaten. Då fick ungarna tassa på tå och hålla sig dödstysta.
Jag lyssnar fortfarande på sjörapporten i ateljén och följer kusten upp från söder till norr. Det är oerhört tryggt och rogivande och väcker minnen och stämningar till liv.”
Läs mer om Christian Poignant och se hans konstverk

2022-12-16T17:00:00+01:00 - 2022-12-18T16:00:00+01:00