Adventsutställning

Under december månad, från den första advent till sista advent, håller Lindberg-on-Sea Art Gallery en samlingsutställning med verk av svenska och internationella konstnärer. Fokus ligger på mindre konstverk och ‘Art to Go’, där du som köpare har möjlighet att ta med dig ditt verk direkt.

Som vanligt går en del av vinsten till olika projekt som arbetar för Våra Världshavs välbefinnande - ett fint tillägg till en personlig julgåva.

Välkommen att kontakta galleriet för att boka en privat visning

sofia@lindbergonsea.com
070 308 02 49


Michael Sole

I över ett decennium har stormiga hav personifierat Michael Soles ‘Involuntaryism’. En idé om ett oavsiktligt avtryck genom en ‘marionettering’ av färgen, där konstnärens ingripande endast innebär ett manipulerande av färg, duk, kulörer och strukturer, så att målningen tillåts ett eget liv för att nå det slutliga resultatet;

“The concept behind my paintings completely relies upon the idea of ‘involuntary’ mark making. How the materials react with one another and how I go about applying them to the canvas. With this concept in mind, nature, with its natural geometry, is the perfect subject as a base to experiment from.”

Läs mer om och se Michael Soles konstverk här

Christian Poignant
Med naturen som utgångspunkt och en stark förankring till vatten, hav och kust skapar Christian Poignant sina verk i gränslandet mellan det abstrakta och det figurativa.
Verken består ofta av formelement där möten och speglingar, ljus, luft och kontraster får stor betydelse.
Titlarna är hämtade från de dagliga sjörapporterna som påminner konstnären om uppväxten i Oxelösunds skärgård och ”en hyssjande morfar med örat tryckt mot radioapparaten”;

”Somrarna som barn i skärgårdsmiljö har nog format mitt sinne och bildspråk.
Präglad av skärgårdens yrkesfolk, fiske och båtar, klippor och hällar. Det sitter djupt i mitt medvetande.

Jag lyssnar fortfarande på sjörapporten i ateljén och följer kusten upp från söder till norr. Det är oerhört tryggt och rogivande och väcker minnen och stämningar till liv.”

Läs mer om och se Christian Poignants konstverk här

Margareta Sieradzki
Ur en bakgrund inom modern dans har Margareta Sieradzki utformat ett karaktäristiskt och lättigenkännligt formspråk i sitt konstnärskap, där enskilda detaljer får stå tillbaka för att framhäva det rena och naturliga penseldraget;

”Genom dansstudier blev jag tränad i tempo, mått, riktningar, anslag, precision och flöden. Att förfina uttrycket, göra det ännu
enklare och att hitta vägen till det spontana penseldragets alldeles egna skönhet har alltid varit min väg.”

Lär mer om och se Margareta Sieradzkis konstverk här

Brandon Kralik
Kraliks fascination för havet kommer från en tidig ålder då hans farfar i Colorado förklarade hur skyfallen och vintersnöstormarna var resultatet av vatten som dunstade från havet och blåste österut över öknen för att möta den kalla luften över Rocky Mountains. Det var genom dessa tidiga sessioner som Kralik började förstå och uppskatta havens betydelse och dess sammankoppling med våra liv.
Senare i livet utgjorde detta även en stor inspirationskälla för Kralik där hans havsmotiv symboliserar toppar och dalar, ebb och flod genom att framhäva kontrasten mellan det öppna havets mörka stormiga vatten och paradisets stilla turkosa vatten, skildrandes dessa avlägsna och fjärran vyer för åskådaren.

Läs mer om och se Brandon Kraliks konstverk här

Emanuele Scoppola
Det som först lockade Scoppola inom keramiken är möjligheten att framställa slutna former och arbeta med formernas inre lufttryck innan de öppnas upp på nytt och får sitt slutliga uttryck – en process Scoppola kallar ’Pneumatisk formgivning’.
Denna formgivningsprocess använder Scoppola för många av sina fantasirika och lekfulla fiskskulpturer som fått inspiration från några av skulptörens tidigaste barndomsminnen;

“In the late 60’s, when I first met fish, their physiology was too complex for my understanding. I thought their bodies were air tanks.
Decades later, I discovered the pleasure of modelling clay shapes using the resistance of the internal air and playing with the pressure of it during the shrinking phase.”

Läs mer om och se Emanuele Scoppolas konstverk här

För våra besökares och personals hälsa och säkerhet följer Lindberg-on-Sea de restriktioner och rekommendationer som utfärdats av den svenska regeringen och Folkhälsomyndigheten.
Därför kommer inga publika evenemang att hållas under utställningsperioden och antalet besökare i utställningslokalen kommer att hållas nere så att alla besökare kan känna sig trygga i att uppleva konst i en säker miljö.

2020-11-29T01:00:00.000+01:00 - 2020-12-20T01:00:00.000+01:00