Vinterutställning 2022-2023
Lindberg-on-Sea Art Gallery’s vinterutställning sträcker sig från mitten av november till mitten av januari och presenterar en samling talangfulla konstnärer samt deras konstverk, alla med sin egen koppling till havet.
Under utställningen är vi glada att få introducera den taiwanesiska konstnären Chih-Lin Yehs transcendenta och kraftfulla oljemålningar i Lindberg-on-Sea Art Gallerys lokaler.
Chih-Lin Yeh
“In 2017 I became a free diver. It lights everything up in me.
It felt like something that had always been missing had finally found me.”
Chih-Lin Yeh söker genom sina konstverk skapa ett visuellt språk med avsikt att omfatta gränsöverskridande teman kring relationen mellan jaget, tid och rymd inspirerad av hennes erfarenheter från fridykning;
“I was inspired by freediving and wanted to make paintings about it to share the wonderful unexplainable sensations and feelings I experienced in the water, and how freediving has enriched and guided me.
I want to share the light freediving evokes within me through my art, into which I put my own light, whishing it will light up something in the world.”
Läs mer om Chih-Lin Yeh och se hennes konstverk
Shellman Scandinavia
Mikael Hjärtsjö och Buster Eriksson, tillsammans Shellman, arbetar med skiftande uttryck inom snäckkonsten och ger en skandinavisk tolkning av ett koncept som, även om det är nära nog unikt i Sverige, är mer utbrett i exempelvis England, Frankrike, Holland och Florida (USA).
Shellman arbetar i området där konst och hantverk möts. Snäckorna är färgen Mikael och Buster ’målar’ med och uttrycken skiftar;
”Ofta landar hundratals olika snäckor i en organisk och till synes slumpartad ordning, som om vi mött dem på havets botten. Men det är ramen runt en spegel vi tittar på; blicken dras från vår spegelbild ut mot periferin. Andra uttryck är strikt mönstrade, sjöborrar blir stjärnor och galaxer, blåmusslor böljar fram i sällskap av silverskimrande skal och stora havstulpaner har pusslats ihop till intensivt rosa skulpturer – fristående eller på väggen. Varje uttryck kräver sin egen unika arbetsprocess.”
Läs mer om Shellman Scandinavia och se deras konstverk
Margareta Sieradzki
Ur en bakgrund inom modern dans har Margareta Sieradzki utformat ett karaktäristiskt och lättigenkännligt formspråk i sitt konstnärskap, där enskilda detaljer får stå tillbaka för att framhäva det rena och naturliga penseldraget:
”Genom dansstudier blev jag tränad i tempo, mått, riktningar, anslag, precision och flöden. Att förfina uttrycket, göra det ännu enklare och att hitta vägen till det spontana penseldragets alldeles egna skönhet har alltid varit min väg.”
Det är denna filosofi som Margareta har tagit med sig i sina konstverk. En filosofi som framträder särskilt i konstnärens abstrakt expressionistiska verk, där såväl konstverkens underlag och de klara färgerna bidrar till att förstärka penseldragen i formerna på duken.
Läs mer om Margareta Sieradzki och se hennes konstverk
Michael Sole
I över ett decennium har stormiga hav personifierat Michael Soles ’Involuntarylism’ – en idé om ett oavsiktligt avtryck genom en ‘marionettering’ av färgen, där konstnärens endast manipulerar färg, duk, kulörer och strukturer, och målningen på så sätt tillåts ett eget liv för att nå det slutliga resultatet.
”I paint what gets my heart beating fast as I know I will put, intuitively, my all into it!
Windy rainy stormy days and movement in nature, strong colour contrasts in the sky and in the sea.”