Gems-from-Sea: Tre Konstnärer, Tre Tekniker

I December presenterar Lindberg-on-Sea Art Gallery samlingsutställningen Gems-from-Sea: Tre Konstnärer, Tre Tekniker
En samlingsutställning som fyller Lindberg-on-Seas utställningsrum med mindre konstverk av Stockholmstalangen Gabriella Bergholtz, italienske skulptören
Emanuele Scoppola och brittiske målaren Michael Sole

Dessa små ‘Gems’ från ovan och under havsytan passar perfekt som paket under julgranen – antingen att unna sig själv eller att ge bort som gåva – och utgör en verklig inspiration genom sitt stöd till våra Världshav, då varje försäljning genererar ett bidrag till projekt och organisationer som arbetar för att rädda våra hav och de liv som ryms i dem.

Gabriella Bergholtz är bosatt och verksam i Stockholm.
Bergholtz främsta medium är akvarell, som hon fastnade tidigt för i sin konstnärsbana då detta medium är ett kraftfullt uttryckssätt samtidigt som det ständigt utmanar och uppmuntrar den konstnärliga utvecklingen.
Som bakgrund har Bergholtz ett flertal konstkurser, bland annat från Konstskolan Basis i Stockholm samt från Gerlesborgsskolan i Bohuslän, Göteborg, under ledning av några av Sveriges främsta akvarellister såsom Hans Karlsson och Lars Holm.
Bergholtz har tidigare medverkat i separat- och samlingsutställningar runt om i Stockholm och på andra håll, bl a på Edsviks Konsthall, Finnhamns Värdshus och Galleri Riddaren i Gamla Stan.

Havets tidlöshet, skönhet och dramatik har fascinerat Bergholtz allt sedan uppväxtårens somrar i Stockholms skärgård och marina kustmiljöer är därför ett ständigt återkommande tema i hennes måleri, både som scenerier och som stilleben.


I utställningen Gems-from-Sea: Tre Konstnärer, Tre Tekniker presenteras tretton akvareller av Bergholtz, vars inspiration sträcker sig från våra svenska ost- och västkuster ända ned till Sydafrika och Hout Bay utanför Kapstaden.
Tillsammans utgör dessa akvareller en hel marin värld, där allt från människans närvaro i en lugn hamnmiljö, genom stormiga och livliga havsscener och ner till ett antal välbekanta varelser från våra svenska havsbottnar finns representerade.

2019-12-01T00:00:00.000+00:00 - 2019-12-21T00:00:00.000+00:00