Ralf Arzt - Plastic free Oceans

”Mitt mål är att skapa samtida, figurativa målningar som hör hemma här och nu.
För mig är konst något vackert, men även om kvinnorna som jag målar är vackra, vill jag inte sätta skönheten i första hand.
Det handlar främst om att fånga själen, karisman och mystiken i ett enskilt ögonblick och förmågan att kunna förmedla denna känsla till andra.”

Under februari har Lindberg-on-Sea den stora äran att presentera Ralf Arzts fantastiskt naturtrogna och realistiska verk, både över och under vattenytan.
I sina senaste verk, ’Underwater – Plastic free oceans’, vill Arzt uppmärksamma problematiken som finns kring nedskräpning av världshaven och försöka bidra till ett medvetande och större fokus på vikten av plastbefriade vatten och hav.

Ralf Arzt arbetar i sitt konstnärsskap utifrån två helt olika tekniker.
Den första tekniken består i att bygga digital grafik - en otroligt tidskrävande teknik som ger verkligt detaljerade grafiska verk med hög upplösning som klarar storskaliga prints.
Den andra tekniken är oljemåleri, där Arzt använder sina grafiska motiv som förlaga och sedan skapar ett unikt måleri med ett otroligt realistiskt och naturtroget uttryck genom tekniker som sträcker sig tillbaka till antikens konstformer.
Målsättningen med Arzts konst, främst figurativ men vilken även inbegriper storslagna havslandskap, är inte att skapa fotorealistiska verk, utan ett bildspråk som tar betrak­taren bortom fotografiets värld.
Med stora kunskaper inom mänsklig anatomi i kombination med sina unika målningstekniker skapar Arzt ett finstämt och harmoniskt måleri med skönhet och perfekt balans, tekniskt avancerat men okomplicerat i sitt uttrycksätt.

Läs mer om Ralf Arzt

2023-02-02T01:00:00+01:00 - 2023-03-04T01:00:00+01:00