Toby Maudsley

Biografi

Toby Maudsley har arbetat som kommersiell reklamfotograf sedan många år, och har en Master från UAL, the University of the Arts in London.
Maudsley har vunnit flertalet nationella samt internationella utmärkelser och hans arbete har vistats på åtskilliga utställningar, bland annat på the National Portrait Gallery i London och Paris photo.

Som konstnär arbetar Maudsley inom området Postkolonialismen, med särskild inriktning på den före detta brittiska kolonialöstern. Maudsley arbetar med arkivrekonstruktion samt -installation och har nyligen börjat inkludera sina egna fotografier.

2017 tillfrågades Maudsley att åka till Nepal för att dokumentera en del av Föreningen för Gatubarn i Nepals arbete, samt de regioner där arbetet utförs och varifrån de människor som föreningen sponsrar kommer ifrån.
Genom Maudsley’s inlevelsefulla dokumentation skapades ett rikt och livfullt fotoarkiv av landskapet, människorna och byarna i några av Nepals mest avlägsna och otillgängliga regioner, och utifrån detta föddes en vision om en utställning, där fotografier från regionerna kan säljas för att ge än mer tillbaka till det nepalesiska folket.

**I September 2019 presenterade Lindberg-on-Sea Art Gallery, tillsammans med Toby Maudsley och Föreningen för Gatubarn i Nepal, utställningen [_Resa i väglöst land - Photographs of North Western and North Central Nepal _](https://lindbergonsea.com/utstallningar/resa-i-vaglost-land-photographs-of-north-western-and-north-central-nepal-by-toby-maudsley/ “Resa i väglöst land”)som ett pro bono-projekt där samtliga intäkter gick till barnen i Nepal.**

Konstverk