Caroline Christina Lundqvist

Biografi


Inspirationen bakom Carolines motiv är en fascination för Ostronets kontrasterande hårda, kantighet och mjuka, rundhet samt Kaviarkornets perfekta sfär.
Carolines målningar är framställda i en mjuk, subtil färgskala och med en naken rättframhet där det är de behagfulla formerna och linjerna som får tala. Samtidigt arbetar hon med otrolig detaljrikedom som ger motiven liv och accentuerar det delikata i havsvarelsernas dynamik.

”När jag för första gången åt ett Ostron för 13 år sedan så blev det så tydligt vad jag ville måla.
Jag fastnade för kontrasten av det hårda och karga skalet och den sköra och sensuella havsvarelse som låg skyddad inuti på den glänsande bädden av färger av krämvitt, beige, ljusgrått, vitt och pärlemor. Alla små glimmande delar, det sköra porslinsliknande skalet, skuggorna och de organiska formerna blev mer och mer intressanta och fascinerande. Jag kunde uttrycka mina känslor, minnen och tankar i form av ostron med akvarell.”

Caroline Christina Lund­qvist föddes 1989 i Eskilstuna och bor i dag i Stockholm.
Caroline är självlärd konstnär och har målat och tecknat så länge hon kan minnas med sin mamma som förebild. Hennes konstnärskap har utvecklats över det senaste decenniet och från att endast ha arbetat med akvarellfärg har hon under den senare tiden funnit ett nytt, parallellt uttryck genom olja.

Sedan 2014 har Caroline deltagit i flertalet utställningar runt om i Sverige och Skandinavien, och hennes målningar har även sålts via de exklusiva inredningsbutikerna Asplund och Artilleriet, både som original samt som fine art prints och posters.
Carolines konstverk har, tillsammans med hennes konstnärskap, porträtterats i ett flertal framstående svenska och internationella livsstilsmagasin som Elle, Plaza, Nya Rum, franska Journal des Femmes, brittiska Artefact Magazine, samt amerikanska Humana Obscura Magazine.

Bredvid sitt konstnärskap arbetar Caroline som fotomodell och inom denna värld agerar hon som brand ambassador för ett flertal erkända varumärken.

Konstverk